Radiesse biostimulator kolagena

Radiesse biostimulator kolagena

Kako staranje vpliva na kakovost kože? Zmanjša se tvorba kolagena, glavnega strukturnega proteina naše kože, ki ji daje čvrstost in mladosten videz. Posledično se koža povesi in izgubi elastičnost.

Radiesse je biostimulator kolagena, ki ima lifting učinek ter vam lahko pomaga povrniti dobro definiran spodnji del obraza, ki bo odražal vašo notranjo samozavest. Enake odlične učinke, ki jih ima na obrazu, izkoriščamo tudi za pomlajevanje in izboljšanje kvalitete kože na vratu, dekolteju, nadlahteh in hrbtišču rok

Trajanje postopka

do 45 minut

Trajanje učinka

18-24 mesecev

Odsotnost iz službe

0 dni

Cena

od 450 €

Kaj morate vedeti o postopku?

Radiesse je sestavljen iz mikrokroglic kalcijevega hidroksiapatita, ki so razpršene v gelu. Mikrokroglice aktivirajo naravne procese telesa za proizvodnjo novega kolagena in elastina v koži. Sčasoma vaše telo mikrokroglice in gel razgradi, za njimi pa ostane le nov, povsem naravno proizveden kolagen.

Radiesse® je biostimulator kolagena z unikatnim načinom delovanja, ki bo prava izbira za vas, če želite:

  • zmanjšati videz marionetnih in nazolabialnih gub,
  • zmanjšati povešenost tkiv na spodnji tretjini obraza,
  • dvigniti in zategniti kožo obraza in vratu,
  • poudariti ličnice,
  • izboljšati definicijo spodnje čeljusti,
  • nadomestiti izgubljen volumen tkiv na hrbtiščih rok,
  • Izboljšati kakovost kože na obrazu, vratu, dekolteju, nadlahteh in hrbtišču rok.

Če je iz zdravstvenega vidika varno, priporočamo, da prekinete z uživanjem zdravil, ki redčijo kri (npr. Aspirin), saj povečajo možnost nastanka podplutb. Pred posegom se o tem posvetujte s svojim osebnim zdravnikom.

 

Iz enakega razloga se je priporočljivo izogibati tudi drugim protibolečinskim zdravilom (Naklofen, Nalgesin, Ibuprofen ipd.).  

 

Dva dni pred postopkom odsvetujemo pitje alkohola, uživanje česna, vitaminov C in E ter prehranskih dodatkov kot so Ginseng, Ginko biloba in drugih, ki pospešujejo prekrvavitev ter s tem povečajo verjetnost nastanka oteklin in podplutb.

Po individualnem posvetu in pregledu bo zdravnik določil in označil mesto aplikacije Radiesse preparata. Po čiščenju področja z alkoholom, bo zdravnik Radiesse injiciral z iglo ali kanilo. Injiciranje polnila Radiesse je zaradi uporabe lokalnega anestetika neboleče. Takoj po posegu boste lahko odšli iz klinike.

Biostimulator kolagena za pomlajevanje obraza, vratu, dekolteja, nadlahti in hrbtišča rok.

Dodatna pogosta vprašanja

Na mestu vboda se lahko pojavijo majhne pike, včasih tudi podplutbe, ki jih, ko se vbodna mesta zacelijo, lahko prekrijete z običajnimi ličili. V službo ali k vsakdanjim opravilom se lahko vrnete takoj po posegu.

 

Po terapiji priporočamo, da se:

  • 6 ur ne dotikate obraza in ne nanašate ličil (o ličenju neposredno po postopku se posvetujte z zdravnikom);
  • 2-3 dni ne izpostavljate soncu, se izogibate savni in ekstremno nizkim temperaturam;
  • 2 dneva po postopku izogibate pitju alkohola, saj ta dodatno prispeva k nastanku oteklin in podplutb;
  • 2 dneva izogibate športnim aktivnostim.

 

Okrevanje traja približno en dan. V službo se boste lahko odpravili že dan po posegu, druženje ob večerji pa je možno že isti dan.

Po posegu je lahko začasno vidna rahla pordelost, lahko tudi pekoč občutek ali oteklina. Včasih nastane podplutba, ki navadno izgine po nekaj dneh. Vsi neželeni učinki so kratkotrajne narave in jih lahko prekrijemo z običajnim ličenjem.

 

O ostalih možnih neželenih učinkih, ki so izjemno redki, se boste pogovorili z zdravnikom ob pregledu pred aplikacijo.

Radiesse učinkuje takoj, zato boste izboljšanje volumna opazili takoj po terapiji. Dolgoročen rezultat, ki je posledica stimulacije tvorbe novega kolagena bo viden po 4-6 tednih.

Učinek preparata Radiesse ni trajen, zato boste morali postopek ponavljati. Za nekatere bodo obnovitvene terapije potrebne le na vsaki dve leti ali celo dlje, drugi pa bodo zmanjšanje učinka opazili nekoliko prej.

Imate vprašanje ali se želite naročiti na posvet?