Korekcija prsnih bradavic

Korekcija prsnih bradavic

Prevelike, nesimetrične ali vdrte prsne bradavice so pogoste težave s katerimi se srečujejo ženske. Tovrstne težave lahko povzročajo intimno zadrego in posledično nizko sampodobo.

Omenjene neskladnosti lahko odpravimo s korekcijo prsnih bradavic, ki je kirurški postopek, pri katerem optimiziramo izgled prevelikih ali vdrtih prsnih bradavic.

Trajanje posega

30 minut, v lokalni anesteziji

Čas okrevanja

3-5 dni

Odsotnost iz službe

0-1 dni

Cena

350 € na stran

Kaj morate vedeti o posegu?

Primerne kandidatke so ženske, ki:

  • imajo vdrte prsne bradavice, kar vpliva na nizko samopodobo;
  • imajo prevelike bradavice v primerjavi z velikostjo prsi;
  • imajo težave pri izbiri oblačil, saj so njihove bradavice skozi oblačila poudarjene;
  • ne načrtujejo več otrok, saj se pri posegu pogosto prekinejo mlečni vodi, kar onemogoči kasnejše dojenje.

 

Pomembno je, da so kandidatke za poseg zdrave, brez kroničnih bolezni (sladkorna bolezen, neurejen krvni tlak), vzdržujejo stabilno telesno težo in so v času operacije nekadilke.

Pred operacijo je potrebno:

  • po potrebi prilagoditi jemanje vaših zdravil;
  • prenehati z uživanjem aspirina ali drugih zdravil, ki redčijo kri, zeliščnih dodatkov in nekaterih vitaminov, ker lahko prispevajo k večjim krvavitvam med operacijo;
  • prenehati s kajenjem vsaj 6 tednov pred operacijo.

Med korekcijo vdrtih prsnih bradavic prekinemo prirojene čvrste trakce vezivnega tkiva, ki povezujejo žlezno tkivo dojke z bazo prsne bradavice in jo vlečejo navznoter. Če je le možno, ohranimo mlečne žleze in živčne povezave.  

 

Zelo velike ali raztegnjene prsne bradavice zmanjšamo tako, da naredimo majhen izrez tkiva bradavice. Na koncu bradavico zašijemo s šivi. 

Po enournem počitku lahko v spremstvu zapustite kliniko.

Po posegu je bradavica teden dni zaščitena z obližem.  

 

Okrevanje po posegu je hitro. Naslednji dan že lahko opravljate vsakdanja delovna opravila, v nekaj dneh pa tudi ostale vsakodnevne aktivnosti. S športnimi aktivnostmi lahko pričnete 2 tedna po posegu, ko je rana povsem zaceljena. 

 

Brazgotine po posegu so minimalne in običajno zbledijo v nekaj mesecih.  

Zapleti pri tem posegu so redki. O njih se boste pogovorili z dr. Suvorov osebno ob prvem posvetu. 

 

Vsak kirurški poseg vključuje določena tveganja in pomembno je, da ste z njimi seznanjeni. Razumeti morate, da rezultata po koncu ne morete spremeniti ali vrniti v prvotno stanje, zato mora biti odločitev o njem dobro premišljena ter sprejeta z upoštevanjem možnih tveganj in koristi operacije. 

Končni rezultat operacije je viden po odstranitvi šivov, le te odstranimo 14. dan po operaciji. Takrat običajno izginejo vse morebitne otekline in podplutbe.

S posegom popravimo nepravilnosti bradavic in s tem izboljšamo videz prsi. Posledica posega je izboljšana samopodoba pacientke. 

Občutljivost prsnih bradavic se po posegu postopoma vrača. Zelo redko, a možno je, da se prvotna občutljivost ne povrne več. 

S posegom videz prsnih bradavic izboljšamo, vendar se bodo s staranjem nekoliko sploščile in raztegnile. 

Imate vprašanje ali se želite naročiti na posvet?