Plasmolifting za lasišče

Plasmolifting za lasišče

Terapija s plazmo, obogateno s trombociti in matičnimi celicami, se je izkazala kot varna in zelo uspešna pri prekomernem izpadanju las, tako pri moških kot pri ženskah. Glavni vzrok za to vrsto izpadanja las je povečana občutljivost korenin las na aktivni presnovek moškega hormona testosterona (dihidrotestosteron), ki zavira dlake v njihovem razvoju in na ta način postopoma vodi v popolno izginotje folikla in las. 

S terapijo plazme se aktivirajo folikli dlak, ki iz stanja pasivne rasti preidejo v aktivno fazo rasti. Izboljša prekrvavitev lasišča, kar še dodatno prispeva k učinkovitosti zdravljenja. Lasje se ojačajo in zgostijo, zmanjšano je njihovo izpadanje

Trajanje posega

30 minut

Trajanje učinka

6-12 mesecev

Število ponovitev

3–4

Cena

350 €/epruveto

Kaj morate vedeti o postopku?

Terapija s plazmo je primerna za vse, ki se srečujejo z androgeno alopecijo. Gre za najpogostejšo obliko izpadanja las pri moških, redčenje las te vrste pa pogosto opažamo tudi pri ženskah. Poleg tega je terapija primerna tudi za ženske, ki se srečujejo z redčenjem in izpadanjem las v času menopavze.

 

Terapijo odsvetujemo osebam z zdravstvenimi težavami, ki jih povzroča izpadanje las, kot so npr. lupus, bolezni ščitnice, kožni rak, ali osebam, ki imajo aktivno okužbo na lasišču.

Posebnih priprav za terapijo s plazmo ni, terapija je varna, učinkovita, preprosta in primerna za vse zdrave ljudi. 

V ambulanti vam bomo pred terapijo odvzeli približno 10–20 mililitrov krvi v posebne epruvete, postopek je podoben kot pri običajnem laboratorijskem odvzemu. Odvzeto kri nato centrifugiramo in ob tem ločimo ostale krvne celice od plazme in trombocitov. Tako pripravljeno plazmo, bogato s trombociti in matičnimi celicami, vam bo zdravnik s tanko iglico vbrizgal v kožo lasišča. 

Takoj po terapiji se lahko vrnete k vsakodnevnim aktivnostim. 

Plazma je bogata z bistvenimi hranili in rastnimi dejavniki, ki spodbujajo novo rast lasnih foliklov.

Dodatna pogosta vprašanja

Osnova terapije s plazmo je, da uporabljamo lastne mehanizme za regeneracijo kože, kar nam zagotavlja varnost in naravnost postopka. S tem se izognemo nevarnostim okužb, alergijskim reakcijam ali kateremukoli drugemu škodljivemu učinku. Terapija se lahko izvaja čez celo leto, tudi poleti.

Za vidne rezultate je potrebno opraviti 3–6 terapij na 3 tedne. Prvi rezultati so vidni že 3–4 mesece po terapijah. 

Postopek je potrebno ponoviti 6 mesecev po zadnji terapiji, v nadaljevanju pa priporočamo ponovitev terapije 1x letno. Za večjo učinkovitost zdravljenja in ponovno rast las svetujemo, da s postopkom pričnete v zgodnji fazi androgene alopecije.

Imate vprašanje ali se želite naročiti na posvet?