Plasmolifting – pomlajevanje z lastno plazmo

Plasmolifting – pomlajevanje z lastno plazmo

Pomlajevanje z lastno plazmo, obogateno s trombociti, predstavlja varno in učinkovito metodo za izboljšanje strukture kože. Gre za naravno in sodobno pomlajevalno terapijo, ki kožno povrhnjico ohranja nepoškodovano, aktivira pa celice v usnjici kože.

Plasmolifting lahko opišemo tudi kot močan naravni pomlajevalni koktajl, sestavljen iz rastnih faktorjev, odgovornih za obnavljanje kože, beljakovin, vitaminov, aminokislin in matičnih celic, potrebnih za ohranjanje zdrave in mladostne kože.

Trajanje posega

15–30 minut

Trajanje učinka

9–15 mesecev

Število ponovitev

3–4

Cena

350 €/epruveto

Kaj morate vedeti o postopku?

Plasmolifting je naravna, varna in učinkovita metoda pomlajevanja, ki izboljšanja strukturo kože in omogoči naraven, svež in mladosten videz. Primeren je za vse, ki si želite osvežitev kože na obrazu, vratu in dekolteju, izboljšanje tonusa, strukture in barve kože ter pomladitev kože, ki kaže znake staranja (zmanjšanje gub, izboljšanje elastičnosti in čvrstosti). Poleg tega poseg pospešuje regeneracijo in celjenje kože po estetskih posegih ali poškodbah. 

Posebnih priprav za terapijo ni, saj je varna, učinkovita, preprosta in primerena za vse zdrave ljudi.

V ambulanti vam bomo pred terapijo odvzeli približno 10–20 mililitrov krvi v posebne epruvete, postopek je podoben kot pri običajnem laboratorijskem odvzemu. Odvzeto kri nato centrifugiramo in ob tem ločimo ostale krvne celice od plazme in trombocitov. Tako pripravljeno plazmo, bogato s trombociti in matičnimi celicami, vam bo zdravnik s tanko iglico vbrizgal v kožo. 

Takoj po terapiji lahko nanesete ličila in se vrnete k vsakodnevnim aktivnostim.

Plazma, obogatena s trombociti in matičnimi celicami, odlično stimulira celice kože k regeneraciji.

Dodatna pogosta vprašanja

Postopek je popolnoma varen, saj je osnova terapije, da uporabljamo lastne mehanizme za regeneracijo kože, kar nam zagotavlja varnost in naravnost postopka.

 

V primeru večje občutljivosti kože lahko po tretmaju pride do rahle rdečine in blage otekline, ki pa praviloma izzveni v nekaj urah, popolnoma pa v nekaj dneh. V tem primeru svetujemo hlajenje morebitnih oteklin in modric.

V vaši koži se bodo po injiciranju plazme odvijali popolnoma naravni in učinkoviti procesi za obnovo in pomladitev. Celice povrhnjice s tem spodbudimo k obnovi, celice usnjice kože bodo intenzivno tvorile kolagenska in elastična vlakna in medceličnino. Koža bo postala bolj napeta in bolje hidrirana, zmanjšale se bodo tudi nekatere gube.

 

Prvi rezultati so vidni že po prvem tretmaju; za dolgoročne ugodne učinke priporočamo 4 ponovitve na 3–4 tedne.

Učinek terapije s plazmo je viden že po prvem tretmaju, a končni učinek ocenjujemo nekaj mesecev po zadnji terapiji. Postopek lahko ponovimo 9–15 mesecev po zadnji terapiji.

Imate vprašanje ali se želite naročiti na posvet?