Digitalna dermatoskopija – FotoFinder

Digitalna dermatoskopija – FotoFinder

Namen preventivnega pregleda kože z dermatoskopijo je morebitno odkrivanje začetnih oblik in očem skritih sprememb, ki jih sami ne opazimo in lahko omogočijo pravočasno ukrepanje. V Urbani Estetiki v ta namen uporabljamo vrhunski nemški sistem FotoFinder, ki omogoča pregled kožnih sprememb z visokoločljivo kamero in ustvari izjemno natančne mikroskopske fotografije sprememb.

Trajanje postopka

30 minut

Število ponovitev

1x letno

Cena

190 €

Kaj morate vedeti o postopku?

Pregled znamenj in drugih kožnih sprememb z digitalnim dermatoskopom FotoFinder s pomočjo vrhunske računalniške tehnologije in visokoločljive kamere, ki omogoča posnetke znamenj z 20–140-kratno povečavo. Na ta način lahko shranjene posnetkeanaliziramo in primerjamo v rednih časovnih intervalih ter s tem zaznamo že morebitne najmanjše spremembe in jih pravočasno varno odstranimo. Digitalna dermatoskopija je tako najsodobnejša, najbolj natančna in učinkovita preiskava kože, znamenj in drugih morebitnih kožnih sprememb.

Digitalna dermatoskopija je primerna za vsakogar, še posebej pa jo svetujemo osebam, ki imajo povečano tveganje za nastanek melanoma:

  • osebe z velikim številom znamenj,
  • osebe, ki so že prebolele melanom ali imajo melanom v družini,
  • osebe, ki opažajo morebitne spremembe na znamenjih in nastajanje novih,
  • osebe, ki so imele v otroštvu ali mladosti sončne opekline,
  • osebe z izrazito svetlo poltjo.

Na pregled pridite v lahkih oblačilih, ki jih boste enostavno slekli. Svetujemo čim manj nakita in, če je le možno, pridite na pregled nenaličeni ter s spetimi lasmi. Zelo poraščenim moškim svetujemo, da dlake nekaj dni pred pregledom skrajšajo ali obrijejo.

V ambulanti se slečete do spodnjega perila. Specialist dermatolog običajno najprej opravi pogovor in klinični pregled s prostim očesom, temu sledi pregled s klasičnim in digitalnim dermatoskopom. Zdravnik poslika dele telesa in nato določi, katera znamenja so primerna za dolgotrajno spremljanje, ta znamenja so ponavadi nepravilnih oblik, večja, temnejša ali neenakomerno pigmentirana. Tovrstna znamenja nato vsakega posebej posname z mikro kamero. Tovrstna znamenja lahko nato ob kontrolnih pregledih primerjamo na ekranu in ugotovimo, ali so se znamenja, ki jih spremljamo, spremenila. 

Digitalna dermatoskopija s sistemom FotoFinder je sodoben pregled znamenj in drugih kožnih sprememb, ki nam omogoča fotodokumentacijo sprememb.

Dodatna pogosta vprašanja

Zdravnik specialist vam bo po prvem pregledu svetoval kako pogosto opravite pregled in glede nadaljnje obravnave, morebiti le redno opazovanje ali pa odstranitev problematičnih tvorb.

Ne. Preiskava je pacientu prijazna, saj opravimo le fotografiranje kože.

Svetujemo, da se redno, enkrat mesečno, pregledate sami in ste ob tem pozorni na nenadne spremembe na koži, ki rastejo in se spreminjajo. Ob vsaki novi pigmentni spremembi, ranici na koži, ki se ne zaceli, atipični obliki znamenja, luski, ki se občasno odlušči in ponovno nastane, čim prej obiščite dermatologa. 

 

Poleg tega svetujemo redno in dosledno uporabo krem z zaščitnim faktorjem ob vsakem izpostavljanju soncu.

Imate vprašanje ali se želite naročiti na posvet?