SkinPen

SkinPen za Microneedling

Zdravstvene težave, hormonske spremembe, škodljivi zunanji dejavniki, nosečnost ali naravni proces staranja mnogokrat na obrazu in telesu pustijo sledi. Na koži lahko ostanejo vidne brazgotine, strije, pigmentni madeži ali gube. SkinPen vam lahko priskoči na pomoč pri reševanju tovrstnih težav.

SkinPen je prva in edina naprava za izvajanje microneedlinga, ki jo je zaradi njene varnosti in učinkovitosti odobrila FDA (ameriška agencija za hrano in zdravila). Poseg temelji na nežnem prebadanju kože in ustvarjanju nadzorovanih mikrokanalov oz. mikropoškodb, ki ob celjenju spodbudijo tvorbo kolagena, elastina in rastnih faktorjev, ki prispevajo k videzu mladostnejše in zdrave kože. Uporabljamo ga za zmanjšanje brazgotin, izboljšanje napetosti kože, videza površinskih in globokih gub ter pigmentnih nepravilnosti. 

Trajanje postopka

90 minut

Število ponovitev

4-6

Trajanje učinka

1 leto

Cena

180 €

Kaj morate vedeti o postopku?

SkinPen terapija je primerna za ženske in moške, ki imajo opazne brazgotine po aknahmimične gubeširoke pore, hiperpigmentacijem lazmestrije in neenakomerno površino kože. S SkinPen terapijo klinično dokazano zmanjšamo vidnost vseh vrst brazgotin in nepravilnosti na koži ter izboljšamo njeno čvrstost in elastičnost.  

SkinPen terapije ne izvajamo v primeru: 

 • avtoimunih bolezni, 
 • akutnih in kroničnih kožnih bolezni (dermatitis, luskavica …), 
 • hemofilije, 
 • diabetesa, 
 • epilepsije, 
 • uživanja antibiotikov, sredstev za redčenje krvi, citostatikov in dodatkov z vitaminom A, 
 • akutnih in kroničnih okužb, 
 • kožnega raka, 
 • akutnih kardiovaskularnih težav, 
 • nosečnosti in dojenja.

Svetujemo, da 5 dni pred terapijo ne uporabljate tretinoina ali preparatov na osnovi retinoidov in kislinskih pilingov. 

Pred pričetkom terpije na področje, ki ga bomo obravnavali, nanesemo anestetično kremo, ki pripomore k temu, da je postopek med terapijo skoraj neboleč. V drugi fazi kožo očistimo in nanjo nanesemo Skinfuse® LIFT mazilo, katerega glavna naloga je zmanjšanje trenja med SkinPen napravo in kožo.  

 

Globino vbodov prilagodimo individualno. Inovativna tehnologija naprave SkinPen omogoča samodejno uravnavanje hitrosti zbadanje. Sterilna glava vsebuje 14 mikro igel, ki s prebadanjem v koži ustvarijo do 3.000 mikroskopskih kanalov na minuto. 

 

Z drobnimi iglicami ustvarimo na tisoče nadzorovanih mikropoškodb kože, s čimer na naraven način spodbudimo tvorbo kolagena in elastina ter obnovo kože.  

 

Po terapiji na kožo nanesemo Skinfuse® LIFT vlažilni gel.

SkinPen terapijo uporabljamo za zmanjšanje brazgotin, izboljšanje napetosti kože, videza površinskih in globokih gub ter pigmentnih nepravilnosti.

Dodatna pogosta vprašanja

Koža je lahko do 2 dni otekla in pordela. K običajnim aktivnostim se lahko vrnete takoj, rdečico pa lahko po 24 urah (ko se zaprejo mikrokanali) prekrijete z ličili. Za optimalni učinek je priporočljivo, da do 24 ur po terapiji na kožo ne nanašate nobenih kozmetičnih preparatov.  

 

Za nego kože po posegu boste prejeli Skinfuse® LIFT vlažilni gel, ki preprečuje izsušitev kože, zmanjšuje vnetje in poskrbi za lepše celjenje. Uporabljate ga prvih 24 ur, nadaljnjih 48 ur pa nadaljujete z RESCUE Calming Complexom za boljše in hitrejše celjenje mikrokanalov. 

 

Po posegu poskrbite za ustrezno zaščito pred soncem ter uporabljajte kremo z visokim zaščitnim faktorjem.  

Terapija SkinPen velja za zelo varno in je primerna za skoraj vse tipe kože.  

 

V zelo redkih primerih se lahko, poleg sončni opeklini podobne rdečice in blagega luščenja povrhnjice, pojavijo drugi neželeni učinki. Mednje sodijo vnetje kože, povnetne hiperpigmentacije, sprožitev virusa herpes simplex in nastanek brazgotin.

Ker gre za metodo, ki spodbuja naraven proces regeneracije kože in tvorbo novega kolagena, rezultat ni viden takoj. Učinki posega na površinske nepravilnosti so vidni po 1-2 mesecih, izboljšanje videza globljih gub in brazgotin pa pričakujemo po 4-6 mesecih.  

 

Videz kože se izboljšuje še 1 leto po zadnjem SkinPen posegu. 

 

Za optimalen rezultat je priporočljivo opraviti 4-6 posegov v razmakih 4-8 tednov. Za izboljšanje videza globokih brazgotin in kirurških brazgotin se priporoča 6-8 posegov v razmakih 4-8 tednov. 

Terapija SkinPen: 

 • izboljša videz brazgotin po aknah; 
 • zmanjša površinske in globoke gube; 
 • pomaga pri motnjah pigmentacije kože (hiperpigmentacije, melazma, vitiligo, sončne pege…); 
 • zmanjšuje pore; 
 • prispeva k mladostnejšemu in bolj napetemu videzu kože. 

 

Rezultat je trajen, vendar se naravni proces staranja nadaljuje, zato svetujemo ponovitev posega 1-2x letno.  

 

SkinPen poseg se ponaša z visoko stopnjo zadovoljstva med uporabniki. Z učinkom na brazgotine od aken je zadovoljnih kar 85 % uporabnikov, 90 % pa bi jih terapijo priporočilo družinskim članom in prijateljem. 

Imate vprašanje ali se želite naročiti na posvet?