Labioplastika

Labioplastika: korekcija sramnih ustnic

Videz zunanjega spolovila je pogost vzrok za slabo samopodobo in nesamozavest žensk. Neskladje v velikosti med malima sramnima ustnicama ali prevelika velikost obeh sta lahko razlog za fizično nelagodje zaradi drgnjenja, težave pri higieni in sram pri intimnih stikih. Vzroki za prevelike sramne ustnice ležijo v dednih dejavnikih ali telesnih spremembah, ki so lahko povezane s staranjem ali porodi. Pri odpravljanju teh težav vam lahko pomaga labioplastika.

Labioplastika je operativni poseg, s katerim zmanjšamo prevelike male sramne ustnice, da ne segajo izven meja velikih sramnih ustnic. S tem odpravimo funkcionalne težaveolajšamo higieno ter izboljšamo estetski videz zunanjega spolovila. 

Play Video
Trajanje posega

45-60 minut, v lokalni anesteziji

Čas okrevanja

7 dni

Odsotnost iz službe

3-5 dni

Cena

1500 €

Kaj morate vedeti o posegu?

 Labioplastika je poseg, za katerega so primerne kandidatke ženske, ki:

  • pri nošenju oblačil čutijo drgnjenje in bolečine;
  • čutijo bolečine pri fizičnih aktivnostih (npr. kolesarjenju) ali sedenju;
  • imajo boleče spolne odnose;
  • so nezadovoljne z izgledom spolovila, zato jim primanjkuje samozavesti;
  • imajo pogosta glivična vnetja genitalnega področja.

 

Pomembno je, da so kandidatke za poseg zdrave, brez kroničnih bolezni (sladkorna bolezen, neurejen krvni tlak), vzdržujejo stabilno telesno težo in so v času operacije nekadilke.

Pred operacijo je potrebno: 

  • po potrebi prilagoditi jemanje vaših zdravil; 
  • prenehati z uživanjem aspirina ali drugih protivnetnih zdravil oz. zeliščnih dodatkov (suplementov), ker lahko prispevajo k večjim krvavitvam med operacijo;
  • prenehati s kajenjem vsaj 6 tednov pred operacijo; 
  • si zagotoviti spremstvo osebe, ki vas bo odpeljala domov in vam bo v prvih dneh po operaciji v pomoč pri običajnih dnevnih opravilih.

Labioplastiko je mogoče izvesti v vsakem življenjskem obdobju. Labioplastika ne ovira nosečnosti ali poroda.

Labioplastika se izvaja ambulantno, kar pomeni, da boste po končanem posegu in počitku lahko v spremstvu zapustili kliniko.

 

Po apliciranju lokalnega anestetika izrežemo odvečno kožo in tkivo sramnih ustnic. Nastalo rano zašijemo z razgradljivimi šivi, zato njihovo odstranjevanje ni potrebno.

Po enournem počitku lahko v spremstvu zapustite kliniko.

Po labioplastiki boste zaživeli samozavestnejše in bolj aktivno življenje, ki se bo odražalo tudi s sproščenostjo pri intimnih odnosih.

Dodatna pogosta vprašanja

Večina po posegu občuti le manjše nelagodje ali blage bolečine. Prvi teden svetujemo nošenje ohlapnih oblačil in redno hlajenje, ki zmanjša otekline in bolečine. Za zmanjšanje otekline je koristna tudi namestitev blazine pod zadnjico, tako da je le-ta nekoliko privzdignjena glede na ostalo telo.

 

Ob odpustu iz klinike boste prejeli antibiotično mazilo, po potrebi tudi peroralne antibiotike in ustrezna navodila glede aplikacije.

 

Z uporabo tamponov, spolnimi odnosi in fizično vadbo lahko začnete 4–6 tednov po posegu.

Zapleti pri tem posegu so redki. O njih se boste pogovorili z dr. Suvorov ob prvem posvetu. Možni zapleti so natančno obrazloženi tudi v privolitvenem obrazcu, ki ga boste podpisali pred operacijo. 

 

Vsak kirurški poseg vključuje določena tveganja in pomembno je, da ste z njimi seznanjeni. Razumeti morate, da rezultata po koncu ne morete spremeniti ali vrniti v prvotno stanje, zato mora biti odločitev o njem dobro premišljena ter sprejeta z upoštevanjem možnih tveganj in koristi operacije.

Večina otekline izgine v prvih 6 tednih, končni rezultat pa je viden po 6 mesecih. Takrat bo oteklina v celoti izzvenela in sramne ustnice bodo dobile realen videz.  

Labioplastika je namenjena izboljšanju oblike, velikosti in estetskega videza celotnega zunanjega spolovila. Hkrati izboljša tudi lagodnost ter udobje pri fizičnih aktivnostih in spolnih odnosih.

 

Da se po labioplastiki izboljša samopodoba in samozavest, s tem pa tudi kakovost življenja, potrjujejo tudi rezultati raziskav – je ena izmed operacij z najvišjo stopnjo zadovoljstva, ki dosega več kot 90 %.

Imate vprašanje ali se želite naročiti na posvet?