PRX – Biorevitalizacija kože

PRX - Biorevitalizacija s takojšnjim učinkom

PRX terapija je revolucija na področju biorevitalizacije kože, ki zagotavlja bolj čvrsto, napeto in zavidljivo sijočo kožo. PRX ni običajen piling ali preparat za biorevitalizacijo, ki zahteva injiciranje, temveč voljen gel, ki po nanosu s posebno tehniko zagotavlja takojšnje izboljšanje videza kože in globinsko vlaženje. Zaradi čudovitih rezultatov, ki so vidni takoj, terapijo priporočamo tudi kot pripravo na pomembne dogodke na katerih se želite predstaviti v svoji najboljši luči.

Spada v kategorijo medicinskih pilingov in prinaša enake rezultate, vendar pri ne zahteva običajnega časa okrevanja, ki ga povezujemo s pilingi. Zaradi edinstvene sestave PRX-T33® raztopina takoj prodre v globlje plasti kože, kjer aktivira procese regeneracije in obnove, vendar pri tem ne poškoduje povrhnjice.

Trajanje postopka

45 minut

Število ponovitev

Začetno: 3-5x na 7 dni. Vzdrževanje: 1x mesečno.

Trajanje učinka

1 mesec

Cena

120 €

Kaj morate vedeti o postopku?

PRX terapija je primerna za moške in ženske, ki si želijo izboljšati videz in strukturo kože na obrazu, dekolteju in telesu. 


PRX terapijo lahko varno uporabljamo pri vseh starostnih skupinah in vrstah kože brez tveganja za hiperpigmentacije, močno luščenje in nelagodje. Povrhnjica mora biti pred postopkom zdrava in nepoškodovana.


PRX-T33 piling je kontraindiciran v naslednjih primerih:

  • če je koža razdražena, nagnjena k seboroičnemu dermatitisu ali izjemno občutljiva,
  • če imate aktiven izbruh herpesa,
  • pri pacientih, ki so alergični na kojično kislino (nevarnost srbenja) in lateks,
  • pri pacientih, ki jemljejo nekatera zdravila (Roaccutane, fotosenzibilizirajoča zdravila itd.) 
  • pri pacientkah, ki so noseče ali dojijo.

Terapija bo pomagala vsem tistim, ki imajo izražene znake staranja kože, ki so lahko posledica izpostavljenosti soncu, kajenja in drugih dejavnikov, ali pa si želitjo navzven izgledati tako mladostno, kot se počutijo. 

 

PRX terapija bo prava izbira za vas, če se soočate z naslednjimi nepravilnostmi:

  • zmanjšan tonus kože obraza, vratu in dekolteja,
  • izguba mladostnega leska kože,
  • drobne gubice,
  • melazma (hiperpigmentacije na koži obraza).

PRX-T33 je medicinski postopek za izboljšanje napetosti, vlažnosti, teksture in pigmentacije kože.

 

Priporočamo, da se en teden pred postopkom in nekaj dni po postopku izogibate uporabi drugih pilingov (npr. z glikolno, mlečno ali salicilno kislino) in izdelkov z retinoidi (retinol, tretinoin in drugi). Prav tako se nekaj dni pred postopkom izogibajte britju in voskanju obravnavega področja. 

 

PRX terapija je zelo učinkovita kot samostojna terapija, njen učinek pa lahko še izboljšamo v kombinaciji z ostalimi metodami pomlajevanja (z dermalnimi polnili, microneedlingom, radiofrekvenčno terapijo, mezoterapijo, laserjem…). Za dosego optimalnih rezultatov in njihovo vzdrževanje je priporočljiva tudi pravilno sestavljena rutina vsakodnevne domače nege kože. 

 

Postopka ne smete izvajati na razdraženi ali od sonca opečeni koži. Sama PRX terapija ne poveča občutljivosti kože na sonce, kljub temu pa vam, kot vedno, svetujemo vsakodnevno uporabo kreme za zaščito pred soncem.

 

Če ste v preteklosti imeli izbruhe herpesa, morate to pred terapijo razkriti svojemu terapevtu. Če ste bili pred kratkim deležni estetskih ali drugih medicinskih posegov, je pomembno, da to omenite svojemu terapevtu.

Pred PRX terapijo kožo najprej očistimo in osušimo. Preparat PRX-T33 nanesemo z nežno masažo, da se popolnoma vpije. Naneseta se 2 do 3 plasti zaporedoma. Kožo nato očistimo z gazo, ki je prepojena z vodo, na koncu pa nanesemo negovalno vlažilno kremo.

 

V dneh po terapiji vam svetujemo, da na obravnavane predele 2 do 3-krat dnevno nanesete vlažilno kremo, da dosežete oprimalen učinek PRX terapije. Terapija traja približno 45 minut.

Sestava preparata PRX-T33, s katero se PRX terapija izvaja, je patentirana in temelji na nizki koncentraciji vodikovega peroksida in 33% triklorocetni kislini (TCA). Dodana je tudi kojična kislina. 

 

Posebnost PRX terapije je kombinacija TCA z nizko koncentracijo vodikovega peroksida, ki preprečuje piling efekt ter pospešuje procese celjenja in obnovo tkiv. TCA zahvaljujoč vodikovemu peroksidu prodre v dermis (globlji sloj kože) ne da bi poškodovala epidermis (povrhnjica). V dermisu spodbudi aktivnost keratinocitov in fibroblastov ter izločanje rastnih faktorjev. S tem dosežemo revolucionarno kratek čas okrevanja in predvidljivo odlične rezultate.

Bistveno je, da po nasvetu terapevta uporabljate ustrezne vlažilne izdelke za nego kože. Čeprav piling ne povzroča fotosenzibilizacije, vam tako kot vedno svetujemo, da uporabljate kremo za zaščito pred soncem z visokim faktorjem SPF. Izogibajte se izjemno hladnim ali vročim temperaturam, ki lahko povzročijo potenje.

Takoj po PRX terapiji je koža sijoča, mladostna in čvrsta, tonus pa izboljšan. Običajno okrevanja po terapiji praktično ni, zato se pacienti takoj vrnejo k običajnim socialnim aktivnostim. Za dosego optimalnih rezultatov je običajno potrebnih 3-5 terapij.

PRX terapija je izjemno varna, neželeni učinki pa izjemno redki in prehodne narave. Po zdravljenju se lahko pojavijo rdečina, oteklina, toplota in občutljivost kože. Koža na obravnavanem območju se lahko lušči, kar lahko traja do sedem dni. O drugih možnih neželenih učinkih se boste pred terapijo pogovorili s terapevtko za kožo.

Rezultati PRX-T33 so vidni takoj. Po posegu boste opazili, da je koža čvrsta, gladka, mladostna in sijoča, njen tonus izboljšan, pore pa manj vidne.


Priporočamo 3-6 terapij v razmaku 1 tedna, nato pa lahko stanje vzdržujete z rednimi terapijami vsakih nekaj mesecev, odvisno od vaše starosti, stanja kože in ciljev.

PRX terapija zagotavlja takojšen sijaj! Koža je bolj napeta, mehka in sijoča. Zaradi kakojšnjih rezultatov in odsotnosti okrevanja je terapija popolna izbira pred posebnimi priložnostmi, kot so poroka, rojstni dan ali drugo praznovanje.

Pilingi v prosti prodaji so blagi in le nežno očistijo zgornjo plast kože. PRX terapija deluje globoko v koži, zato je bistveno učinkovitejša od preparatov, ki so namenjeni domači rabi.

Imate vprašanje ali se želite naročiti na posvet?