Odpravljanje potenja pod pazduhami

miraDry® – za življenje brez potenja

Imate težave s prekomernim potenjem?

Vas znojenje ovira pri vsakdanjih opravilih in negativno vpliva na vašo kakovost življenja?

Terapija miraDry® uporablja toplotno energijo, ki ciljano odpravlja žleze znojnice pod pazduho, hkrati pa odstrani tudi večinski delež dlačnih foliklov in tako pozitivno vpliva na težave s prekomernim potenjem in poraščenostjo. Ko so žleze odstranjene, se ne obnovijo več. Rezultati so opazni takoj po koncu postopka, sicer pa se stopnja potenja zmanjšuje še nekaj mesecev po posegu.

Naročite se na brezplačen posvet in se poslovite od nerodnih socialnih stikov, neprijetnega vonja in potnih madežev.

Trajanje postopka

60 minut

Trajanje učinka

trajno

Število ponovitev

1-2

Cena

1800 €

Kaj morate vedeti o postopku?

Za poseg z miraDry® so primerni polnoletni moški in ženske, ki se soočajo s težavami zaradi prekomernega znojenja v predelu pazduh ali imajo hiperhidrozo – motnjo prekomernega potenja, ki ni povezana s telesnimi aktivnostmi ali stresnim stanjem.

 

Poseg je priporočljiv za vse, ki se pod pazduhami potijo občasno in jih to ovira pri vsakdanjih opravilih ali negativno vpliva na njihovo življenje (neprijetni in nerodni socialni stiki, nezmožnost opravljanja dela, oddajanje neprijetnega vonja ipd.).

Štiri do šest dni pred terapijo si obrijte pazduhi. Do terapije bodo dlake nekoliko zrastle in s tem bo področje terapije dobro vidno. Na dan izvedbe terapije ne uporabljajte deodoranta. Oblečeni pridite v lahka oblačila.

Terapija poteka v treh fazah. 

  1. Zdravnik označi področje pazduhe, kjer se bo izvajala terapija.

  2. V podkožje področja, kjer bo potekala miraDry terapija, se injicira lokalni anestetik, ki zagotavlja odsotnost bolečine in maksimalno udobje med samim potekom terapije.

  3. Na označenem predelu delujemo z aparatom miraDry, ki odpravlja žleze znojnice pod pazduho.

 

Med samo terapijo se s pregrevanjem globljih plasti podkožja ustvari nadzorovana toplota, v sloju, kjer se nahajajo žleze znojnice. Žleze med posegom varno odstranimo.

 

Ker postopek miraDry poteka v lokalni anesteziji, v tem času večjega nelagodja ni. Pacient čuti učinek vakuuma in toploto, ki pa nista boleča. miraDry® učinkuje le na podkožje, kjer se nahajajo znojnice in dlačni folikli, zato na področju izvajanja terapije koža ni poškodovana.

 

Po terapiji se predel očisti. Svetujemo hlajenje predela terapije, saj se s tem zmanjša oteklina in občutek bolečine. 

Vsaj 3 dni po posegu odsvetujemo fizične napore in telesno vadbo. Prav tako odsvetujemo britje predela in uporabo deodoranta. Zaradi občutljivosti predela pazduh svetujemo nošenje ohlapnih oblačil vsaj še 3 dni po terapiji. Predel terapije se lahko umiva dvakrat na dan z blagim milom.

miraDry®je edini nekirurški postopek, s katerim trajno odstranimo žleze znojnice v predelu pazduh in s tem preprečimo potenje.

Dodatna pogosta vprašanja

Na področju terapije lahko pride do otekline, rdečine, bolečine, parestezij in odrevenelosti. Običajno vsi stranski učinki izzvenijo nekaj dni po posegu.

Učinek je opazen takoj, sicer pa se potenje zmanjšuje še nekaj mesecev po posegu.

Da, saj se s posegom miraDry® odstranijo znojne žleze, ki se pozneje ne obnovijo. Kot pri vsakem drugem posegu se tudi pri miraDry® rezultati razlikujejo od vsakega posameznika. 

 

Večina uporabnikov je z rezultati zadovoljna že po 1. terapiji; tisti, ki imajo izrazite težave s prekomernim potenjem, pa bodo morda potrebovali 2 terapiji.

Imate vprašanje ali se želite naročiti na posvet?