Lifting z nitkami

Dvig kože obraza in vratu

S staranjem prihaja do zmanjšanja volumna mehkih tkiv in kosti na obrazu, koža pa izgublja prožnost, napetost in elastičnost. Zaradi omenjenih dejavnikov staranja se odvečna koža nabira v motečih gubah v spodnjih dveh tretjinah obraza, spodnja čeljust pa postaja slabše definirana.

Lifting z nitkami je minimalno invaziven nekirurški postopek s katerim dvignemo povešeno kožo in mehka tkiva obraza in vratu. Je eden redkih nekirurških postopkov, ki omogoča opazno zategnitev kože na obrazu. Rezultat je takojšen naraven in pomlajen videz. Postopek poteka ambulantno in je neboleč.

Trajanje posega

60 minut, v lokalni anesteziji

Trajanje učinka

18-24 mesecev

Število ponovitev

po prenehanju učinka

Cena

od 550 €

Kaj morate vedeti o postopku?

Primerni kandidati so osebe, ki:

  • so stare med 40 in 60 let;
  • imajo relativno dober tonus kože;
  • opažajo povešenje kože;
  • nimajo tako veliko odvečne kože, da bi potrebovali kirurški dvig obraza.

Lifting z nitkami Silhouette Soft je neboleč in minimalno invaziven poseg, ki ne zahteva posebne priprave. Svetujemo predhodni posvet z dr. Suvorov, ki bo ocenila stanje vašega obraza in predlagala najprimernejšo terapijo.

Če je iz zdravstvenega vidika varno, priporočamo, da prekinete z uživanjem zdravil, ki redčijo kri (npr. Aspirin), saj povečajo možnost nastanka podplutb. Pred posegom se o tem posvetujte s svojim osebnim zdravnikom.

Iz enakega razloga se je priporočljivo izogibati tudi drugim protibolečinskim zdravilom (Naklofen, Nalgesin, Ibuprofen ipd.).

Dva dni pred postopkom odsvetujemo pitje alkohola, uživanje česna, vitaminov C in E ter prehranskih dodatkov kot so Ginseng, Ginko biloba in drugih živil, ki pospešujejo krvavitev in s tem povečujejo verjetnost nastanka oteklin in podplutb. 

Dvig kože obraza in vratu z nitkami opravimo tako, da s tanko iglo namestimo nitke pod kožo in tkiva z rahlim pritiskom povlečemo v želen položajNitka pod površino kože deluje kot ogrodje, ki dviguje povešena mehka tkiva. Zaradi svoje sestave nitke spodbudijo tudi tvorbo kolagena, ki pripomore k povrnitvi izgubljenega obraznega volumna. 

Okrevanje po posegu je kratko, zato se večina lahko takoj vrne k običajnim opravilom oz. na delo. Manjše površinske nepravilnosti kože in morebitne podkožne podplutbe lahko prekrijete z ličili, sicer pa bodo izginile v 7 dneh.

Postopek izvajamo ambulantno v lokalni anesteziji. Je brez okrevanja in večina se že naslednji dan vrne v službo in k drugim socialnim dejavnostim.

Dodatna pogosta vprašanja

Zapleti pri tem posegu so redki. O njih se boste pogovorili z dr. Suvorov ob prvem posvetu. Možni zapleti so natančno obrazloženi tudi v privolitvenem obrazcu, ki ga boste podpisali pred posegom.

Vsak estetski poseg vključuje določena tveganja in pomembno je, da ste z njimi seznanjeni. Razumeti morate, da rezultata po koncu ne morete spremeniti ali vrniti v prvotno stanje, zato mora biti odločitev o njem dobro premišljena ter sprejeta z upoštevanjem možnih tveganj in koristi posega. 

Učinek liftinga z nitkami Silhuette Soft je viden takoj. Podkožna tkiva so po posegu dvignjena, koža pa je bolj elastična, sveža, napeta in pomlajena.

V 18-24 mesecih po posegu se nitke popolnoma razgradijo, zaradi tvorbe kolagena v koži pa je učinek liftinga viden tudi po tem obdobju.

Z neinvazivnimi metodami pomlajevanja ne moremo doseči enakih rezultatov kot s kirurškim dvigom obraza, zato niso primerne za ljudi z bolj izrazitimi gubami in veliko odvečne kože. 

Imate vprašanje ali se želite naročiti na posvet?