Lasersko zdravljenje žilnih sprememb

Lasersko zdravljenje žilnih sprememb

Novost v Urbani Estetiki je Ellipsov laserski sistem Nordlys, gre za enega najbolj učinkovitih visokoenergetskih svetlobnih aparatov na svetu. Nordlys omogoča varno in učinkovito odpravljanje številnih žilnih težav na koži, saj s tehnologijo SWT® in Nd:YAG 1064 z odličnimi rezultati med drugim zdravimo kuperozo, rubeozo, “popokane kapilare”, pajkasta znamenja, razširjene in mrežaste žilice na nogah ter ognjena znamenja.

Trajanje posega

15–30 minut

Trajanje učinka

Individualno

Število ponovitev

2–3

Cena

110–330 €

Kaj morate vedeti o postopku?

Čeprav pri številnih spremembah na koži ne gre za resno zdravstveno težavo, milijoni ljudi trpijo zaradi neprijetnih kožnih sprememb, kot so razširjene žilice, rdečica na obrazu, brazgotine, strije … Tehnološki napredek nam že vrsto let omogoča tovrstne težave rešiti z laserskimi posegi na koži. Laserski poseg je varen, dokaj neboleč in najbolj učinkovit postopek za odpravljanje ali izboljšanje številnih nepravilnosti na koži ter primeren za vse. 

Pred laserskim posegom se je potrebno vsaj 2 meseca izogibati UV žarkom. Za uspešno lasersko zdravljenje je potrebno natančno poznavanje kože, saj so posegi, število ponovitev in njihova uspešnost odvisni od vsakega posameznika, laserski posegi namreč niso univerzalni. Zato vas bo v Urbani Estetiki pred zdravljenjem pregledal zdravnik specialist dermatovenerologije in preveril podatke glede vašega zdravstvenega stanja ter določil tip vaše kože.

Laserske posege izvajamo v okviru dermatološke ambulante brez splošne anestezije. Dermatolog bo območje, kjer se bo izvajal poseg, najprej označil in na kožo nanesel prozoren gel, ki bo pripomogel k lažjemu drsenju laserja po površini kože. Sam poseg je minimalno boleč, občuti se kot zbadanje.

 

Pomembno je, da za zaščito oči med celotnim postopkom nosite zaščitna očala, ki jih prejmete pred začetkom terapije.

Reakcija je odvisna od individualne občutljivosti kože in praviloma že v nekaj urah izgine. Običajno nastane na mestu posega rdečina ali oteklina, izgled spominja na blago sončno opeklino. Po posegu lahko normalno opravljate vse fizične aktivnosti, 2 tedna po posegu odsvetujemo kopanje v topli vodi, savnanje, obisk termalnih bazenov in ekstremno fizično naprezanje.

 

Koža zdravljenega predela je nekaj dni po posegu nekoliko občutljiva. Svetujemo vam, da tretirano mesto v prvih dveh dneh večkrat dnevno hladite s hladnimi, ne ledenimi obkladki ali gelom aloe vere. Po posegu lahko na obraz nanesete puder, ličila nekaj dni odstranjujte nežno, npr. z olivnim oljem, brez drgnjenja. Izogibajte se agresivnih kozmetičnih postopkov. Svetujemo normalno nego, to je 2x dnevno umivanje, in uporabo neagresivnih kozmetičnih sredstev oz. krem, na primer Bepanthen kremo ali mazilo.

 

Sončenje odsvetujemo vsaj 4 tedne po posegu oziroma svetujemo redno uporabo krem z zaščitnim UV filtrom (SPF 50+).

Z uporabo Nordlys tehnologije selektivnih frekvenčnih pasov (SWT®) lahko tudi najzahtevnejše žilne spremembe in nepravilnosti zdravimo uspešno z visoko stopnjo udobja za paciente.

Dodatna pogosta vprašanja

Oteklina lahko izjemoma traja nekaj dni, pojavi se lahko mehur ali nežna krasta, ki se po nekaj dneh odlušči. 

 

Izjemoma se lahko po laserskem zdravljenju na predelih zdravljenja pojavijo svetlejše ali temnejše lise (hiper ali hipopigmentacija), ki po nekaj mesecih praviloma izginejo. To se  največkrat zgodi pri temneje pigmentiranih osebah, še zlasti, če ne upoštevajo navodil v zvezi s prepovedjo sončenja po posegu. Le skrajno redko lahko lise ostanejo vidne daljše obdobje.

Pri zdravljenju žilnih sprememb na koži je uspešnost laserskega zdravljenja odvisna od števila, globine in velikosti razširjenih žilic. Večina pacientov potrebuje 2–3 posege, med katerimi mora biti 4–8 tednov premora.

Lasersko zdravljenje žilnih sprememb na koži ne more preprečiti nastajanja novih sprememb. Možno pa jih je, tako kot predhodne, varno in učinkovito odstraniti. Posege lahko varno večkrat ponavljamo.

Imate vprašanje ali se želite naročiti na posvet?