Lasersko odstranjevanje dlak

Lasersko odstranjevanje dlak

Se tudi vi želite na neboleč način za vedno posloviti od dlak? Potem je lasersko odstranjevanje dlak prava izbira za vas.

Za odstranjevanje odvečnih dlak najpogosteje posegamo po britju, voskanju in uporabi depilacijskih krem. Omenjene metode kožo dražijo, lahko so neučinkovite ali celo nevarne, pogosto pa rast dlak le še dodatno spodbudijo. Najvarnejša in najučinkovitejša metoda odstranjevanja dlak je lasersko odstranjevanje dlak, ki ga opravljamo z naprednimi medicinskimi laserji. 

V Urbani Estetiki uporabljamo diodni laser, ki je zlati standard laserskega odstranjevanja dlak. Izkazal se je kot najučinkovitejši, njegovi pomembni prednosti pa sta tudi časovno krajše terapije in vidni rezultati že po prvi terapiji.

Trajanje posega

30-60 min

Trajanje učinka

Trajno

Število ponovitev

6-8

Cena

Glede na področje

Kaj morate vedeti o posegu?

V Urbani Estetiki za lasersko odstranjevanje dlak uporabljamo Asirox Initia laser. Pri svojem delovanju oddaja svetlobo določene valovne dolžine (800-810nm), ki se absorbira v melaninu oz. pigmentu, ki dlakam daje barvo. Svetlobna energija laserja se pretvori v toplotno energijo, ki poškoduje celice v dlačnem foliklu, ki so odgovorne za rast dlak. Dlačni folikli se s tem trajno uničijo in dlake iz uničenih foliklov ne zrastejo ponovno. 

 

Inovativna Motion tehnologija omogoča, da se laserski žarki sprožijo do kar 10x na sekundo. Zahvaljujoč omenjeni tehnologiji so terapije časovno krajše, uporabnike pa navdušuje brezbolečinsko delovanje. 

Primerni kandidati za lasersko odstranjevanje dlak so osebe, ki:

  • jih motijo neželene dlake na obrazu ali telesu,
  • se pogosto srečujejo z vraščenimi dlakami,
  • se soočajo s hipertrihozo,
  • na področju izvajanja terapije nimajo tetovaž,
  • ne prejemajo fotosenzibilizirajočih zdravil,
  • niso noseče in ne dojijo.

Pred in med posameznimi terapijami se izogibajte odstranjevanju dlak z epilacijskimi metodami, kot je npr. voskanje. Lasersko odstranjevanje dlak optimalne rezultate zagotavlja, kadar vaša polt ni zagorela, zato se v tednih pred terapijo izogibajte izpostavljanju soncu in uporabi samoporjavitvenih sredstev. Odsvetujemo tudi sredstva za posvetlitev dlak. Svetujemo vam, da področje, ki ga bomo obravnavali z laserjem obrijete 24 ur pred predvideno terapijo. Koža naj bo očiščena, pred terapijo se izognite uporabi ličil, negovalnih sredstev in deodorantov.

Terapevt bo območje, kjer želite dlake odstraniti, najprej označil in razdelil na več delovnih enot. Na kožo bo nanesel prozoren gel, ki bo pripomogel k lažjemu drsenju laserja po površini kože. Med drsenjem laserja po površini kože boste občutili le prijetno hladno glavo laserja, ki zagotavlja, da terapija poteka brez bolečin.

 

Pomembno je, da za zaščito oči med celotnim postopkom nosite zaščitna očala, ki jih prejmete pred začetkom terapije.

Diodni laser je zlati standard laserskega odstranjevanja dlak. Tehnološko dovršen laser Asirox navdušuje s časovno krajšimi in nebolečimi terapijami.

Dodatna pogosta vprašanja

Po terapiji laserskega odstranjevanja dlak boste na področju delovanja laserja opazili rahlo pordelo kožo (eritem) ali oteklino okoli dlačnih foliklov (perifolikularni edem). Omenjeni neželeni učinki so pričakovani in trajajo do največ 72 ur po tem, ko je lasersko odstranjevane dlak opravljeno. Po terapiji priporočamo uporabo krem za pomiritev kože z zaščitnim faktorjem. Po terapiji kožo zaščitite pred neposredno sončno svetlobo. Nekaj dni po laserski odstranitvi dlak bodo dlake z uničenimi mešički najprej zrasle, nato pa postopoma odpadle. 

Zapleti po laserskem odstranjevanju dlak so izjemno redki. Za preprečevanje neželenih učinkov je pomembno, da upoštevate navodila za pripravo na poseg in priporočila po posegu, ki jih boste prejeli pred odhodom iz klinike. Možni, a izjemno redki, zapleti vključujejo vnetje, nastanek hrast, manjših opeklin, hipopigmentacij, hiperpigmentacij in neželeno brazgotinjenje.

Dlake rastejo v treh fazah. Prva je anagena faza oz. faza rasti, sledi prehodna katagena faza, zadnja pa je telogena faza oz. faza počivanja. Z laserjem lahko dlake odstranimo le v aktivni oz. anageni fazi rasti v kateri je ob vsaki terapiji približno 15-20 % dlak, zato je za optimalen rezultat potrebnih več ponovitev.


Navadno je potrebnih 6-8 ponovitev v razmaku 6 tednov. Čas, ki bo potreben za popolno odstranitev dlak, se med posamezniki razlikuje in je odvisen od obravnavanega področja, vrste dlak, specifičnih želja pacienta in tipa uporabljenega aparata.

Lasersko odstranjevanje dlak poskrbi, da je zmanjšanje števila dlak je po terapiji trajno. Nekateri dlačni folikli si lahko sčasoma opomorejo, zato bo za vzdrževanje stanja tekom let morda potrebna kakšna obnovitvena terapija. 

Imate vprašanje ali se želite naročiti na posvet?