Laserski posegi za pomlajevanje

Laserski posegi za pomlajevanje

Fotopomlajevanje z laserjem je najbolj pogost in zaželen poseg v estetski dermatologiji. V Urbani Estetiki so na voljo terapije s priznanim Ellipsovim laserskim sistemom Nordlys, ki izstopa s svojo varnostjo in izjemno učinkovitostjo. S posegom izboljšamo videz gub in por, odpravljamo rjave madeže in rdečico na koži, poleg tega stimuliramo tvorbo kolagena ter s tem poskrbimo za napetost kože. 

Trajanje posega

20–60 minut

Trajanje učinka

Individualno

Število ponovitev

2–5

Cena

110–330 €

Kaj morate vedeti o postopku?

Med posegom v kožno tkivo sproščamo kratke pulze močne svetlobe določenih barvnih spektrov in valovnih dolžin, ki se absorbirajo v hemoglobinu, ki je prisoten v žilicah in melaninu. Ob tem se spremembe na koži varno odstranijo, brez poškodb tkiva. Svetlobna energija se razprši v dermis kože, ki stimulira tvorbo kolagena, posledica česar je bolj napeta koža in zmanjšanje drobnih gubic.

Pred laserskim posegom se je potrebno vsaj 2 meseca izogibati UV žarkom. Za uspešno lasersko zdravljenje je potrebno natančno poznavanje kože, saj so posegi, število ponovitev in njihova uspešnost odvisni od vsakega posameznika, laserski posegi namreč niso univerzalni. Pred začetkom zdravljenja pigmentnih sprememb se je vedno potrebno prepričati, da lezija ni maligna, zato vas bo v Urbani Estetiki pred morebitnim laserskim zdravljenjem pregledal zdravnik specialist dermatovenerologije.

Laserske posege izvajamo v okviru dermatološke ambulante brez splošne anestezije. Dermatolog bo območje, kjer se bo izvajal poseg, najprej označil in na kožo nanesel prozoren gel, ki bo pripomogel k lažjemu drsenju laserja po površini kože. Sam poseg je minimalno boleč, občuti se kot zbadanje.

 

Pomembno je, da za zaščito oči med celotnim postopkom nosite zaščitna očala, ki jih prejmete pred začetkom terapije.

Reakcija je odvisna od individualne občutljivosti kože in praviloma že v nekaj urah izgine. Običajno nastane na mestu posega rdečina ali oteklina, izgled spominja na blago sončno opeklino. Po posegu lahko normalno opravljate vse fizične aktivnosti, 2 tedna po posegu odsvetujemo kopanje v topli vodi, savnanje, obisk termalnih bazenov in ekstremno fizično naprezanje.

 

Koža zdravljenega predela je nekaj dni po posegu nekoliko občutljiva. Svetujemo vam, da tretirano mesto v prvih dveh dneh večkrat dnevno hladite s hladnimi, ne ledenimi obkladki ali gelom aloe vere. Po posegu lahko na obraz nanesete puder, ličila nekaj dni odstranjujte nežno, npr. z olivnim oljem, brez drgnjenja. Izogibajte se agresivnih kozmetičnih postopkov. Svetujemo normalno nego, to je 2x dnevno umivanje, in uporabo neagresivnih kozmetičnih sredstev oz. krem, na primer Bepanthen kremo ali mazilo.

 

Sončenje odsvetujemo vsaj 4 tedne po posegu oziroma svetujemo redno uporabo krem z zaščitnim UV filtrom (SPF 50+). 

Fotopomlajevanje je hiter, varen in učinkovit laserski poseg na koži, primeren za vse, ki si težko privoščite dolgo okrevanje po morebitnem kirurškem posegu.

Dodatna pogosta vprašanja

Oteklina lahko izjemoma traja nekaj dni, pojavi se lahko mehur ali nežna krasta, ki se po nekaj dneh odlušči. 

 

Izjemoma se lahko po laserskem zdravljenju na predelih zdravljenja pojavijo svetlejše ali temnejše lise (hiper ali hipopigmentacija), ki po nekaj mesecih praviloma izginejo. To se  največkrat zgodi pri temneje pigmentiranih osebah, še zlasti, če ne upoštevajo navodil v zvezi s prepovedjo sončenja po posegu. Le skrajno redko lahko lise ostanejo vidne daljše obdobje.

Pri laserskem pomlajevanju je koža osvežena in pomlajena po vsakem posegu, za vidnejše rezultate je potrebnih 2–5 ponovitev v časovnih intervalih na 3–4 tedne.

Določenih pigmentnih sprememb tudi z laserji ni moč učinkovito in povsem odstraniti, zlasti tistih, ki so globoko pigmentirane. Poleg tega se je potrebno zavedati, da lasersko zdravljenje sprememb na koži ne more preprečiti nastajanja novih sprememb. Možno pa jih je, tako kot predhodne, varno odstraniti, saj lahko posege varno večkrat ponavljamo.

Imate vprašanje ali se želite naročiti na posvet?