Politika zasebnosti

Politika zasebnosti

Urbana Estetika se zaveda, da je varstvo osebnih podatkov temeljna človekova pravica in svoboščina, opredeljena tudi v Ustavi Republike Slovenije. S tem namenom bo z vašimi osebnimi podatki ravnala v skladu s pravnim redom in bo osebne podatke zbirala, obdeloval ter shranjeval samo z namenom, kot ga določa in dopušča zakonodaja. Osebne podatke obravnavamo kot strogo zaupne, kot del zaupnih procesov.

V primeru, da bi potrebovali vaše podatke, vas bomo o tem obvestili, vam pojasnili, zakaj jih potrebujemo, za kakšen namen jih bomo obdelovali in vas, v določenih primerih, prosili, da nam jih prostovoljno posredujete skupaj s soglasjem za njihovo obdelavo.

Katere osebne podatke Urbana Estika zbira in s kakšnim namenom?

Če ste obiskovalec spletne strani

Strani nismo oblikovali zato, da bi zbirali in obdelovali kakršnekoli informacije iz vašega računalnika brez vaše vednosti, moramo pa zagotoviti varnost naših spletnih strani. Zato vedno, ko vstopite na www.urbanaestetika.si, naši strežniki zabeležijo vaš IP naslov. IP naslov je številka, ki jo ima računalnik vsakič, ko brskate po internetu. IP naslove uporabljamo pri diagnozi problemov, vendar jih ne povezujemo z drugimi podatki o vas. To pomeni, da ne bomo poznali vaše identitete ali vašega e-poštnega naslova, v kolikor nas s temi informacijami ne oskrbite prostovoljno.

Informacije o vaši uporabi spletne strani so za nas zelo pomembne, saj želimo vašo uporabniško izkušnjo stalno izboljševati. Te informacije zbiramo in analiziramo z uporabo piškotkov. Kako upravljati s piškotki je pojasnjeno v delu Piškotki (ang. Cookies).

Če ste ob brskanju po naših spletnih straneh prijavljeni v uporabniški račun drugega ponudnika (npr. Google račun, Facebook račun, booking.com račun, ipd.), lahko ti ponudniki sledijo vašemu obnašanju na naših spletnih straneh v skladu s svojimi pogoji in izbranimi nastavitvami v vašem računu pri tem ponudniku. Več informacij v zvezi s tem vam mora priskrbeti posamezen ponudnik.

Če ste se naročili na e-novice in nam hkrati dovolili uporabo piškotkov, ste nam dovolili, da podatke, ki jih pridobimo s piškotki, upoštevamo pri oblikovanju za vas pripravljenih ponudb. Odjava od e-novic je možna kadarkoli s klikom na odjavno povezavo v prejetih e-novicah Urbane Estetike.

 

Če prejemate e-novice Urbane Estetike

Na e-novice Urbane Estetike ste se lahko prijavili preko spletnega ali tiskanega obrazca. Na prijavnici ste lahko označili, da želite prejemati obvestila Urbane Estetike o novostih in ponudbi.  

Pri prijavi na e-novice nam zaupate naslednje podatke: ime in priimek, elektronski naslov, datum rojstva. Te podatke lahko obdelujemo za namene neposrednega trženja po elektronski pošti s strani Urbane Estetike, kot npr.: pošiljanje novic, strokovnih člankov in oglasov, pošiljanje elektronskih sporočil, ki vsebujejo novice o aktualni in novi ponudbi ter popustihin za potrebe remarketinga prek Googla, Facebooka, Linkedina, Instagrama z namenom boljšega (bolj relevantnega) obveščanja posameznikov. Uporabnik lahko kadarkoli umakne soglasje tako, da pošlje elektronsko pošto na info@urbanaestetika.si ali z uporabo povezave za odjavo od prejemanja informacij o neposrednem trženju, ki je posredovana v vsaki elektronski pošti Urbane Estetike, ki vsebuje komunikacijo o neposrednem trženju.

Če se naročite na posvet ali oddate vprašanje na spletni strani

Za namene uporabe storitve naročanja na posvet ali oddaje vprašanja, se obdelujejo naslednji osebni podatke: ime in priimek in elektronski naslov. Zagotavljanje teh osebnih podatkov s strani uporabnika je prostovoljno, vendar predstavlja pogoj za uporabo navedenih storitev.

 

Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov: Urbana Estetika d.o.o.

Pravni temelji za obdelavo osebnih podatkov: osebna privolitev, ki se lahko kadarkoli prekliče (6(1)a) člen Splošne uredbe). Na podlagi lastnega zakonitega interesa (6(1)f člen Splošne uredbe) upravljavec osebne podatke obdeluje tudi za namen načrtovanja delovnega procesa ter izboljševanje ponudbe in optimiziranje storitev.

Kategorije uporabnikov: vzdrževalci spletne strani, ponudniki orodij za trženje, marketinške agencije, zunanji izvajalci koriščenih storitev. Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.

Osebni podatki se lahko prenašajo v Litvo (MailerLite), ki zagotavlja zaščitne ukrepe za varnost osebnih podatkov, potrjene s strani Evropske komisije (t. i. Privacy Shield).

Rok hrambe: do preklica privolitve.

Pravice posameznikov: preklic privolitve oz. ugovor, dostop do podatkov, popravek, izbris, omejitev obdelave, prenosljivost. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali po elektronski pošti na naslov info@urbanaestetika.si. Odjava od e-novic (preklic privolitve oziroma ugovor) je možna kadarkoli s klikom na odjavno povezavo v prejetih e-novicah MailerLite.

Nekatere pravice lahko uresničujete neposredno v svojem uporabniškem profilu. Nekatere pravice je mogoče uveljavljati le s pisno vlogo, poslano na naslov upravljalca, ali po elektronski pošti na naslov info@urbanaestetika.si. Če ste sprejeli uporabo naprednejših piškotkov, lahko z njimi upravljate v svojem brskalniku, ki ga uporabljate. Katere pravice v zvezi z obdelavo osebnih podatkov je mogoče uveljavljati, je odvisno od tega, v kakšnem stiku ste z nami. O svojih pravicah si vedno lahko več preberete pri posameznih situacijah opisanih na tej spletni strani.

Zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS.


Zasebnost in varnost osebnih podatkov pooblaščenih izvajalcev Urbane Estetike

April 8 d.o.o.. je vzdrževalec spletnega mesta www.urbanaestetika.si in v skladu s pogodbo z Urbana Estetika in opravlja naloge glede vzdrževanja in nadgradenj spletnega mesta. April 8 d.o.o. in morebitna druga zunanja podjetja, ki opravljajo za Urbano Estetiko določene aktivnosti v okviru portala, se zavežejo, da obdelujejo osebne podatke samo v okviru pooblastil Urbane Estetike ter jih ne obdelujejo in ne smejo obdelovati za noben drug namen.