Facetite/Necktite

FaceTite / NeckTite - Minimalno invazivno pomlajevanje in zatezanje spodnjega dela obraza in vratu

Upad kožnega tonusa in odvečna koža na spodnjem delu obraza sta naravna pojava staranja, vendar za veliko ljudi moteča. Stanje se sicer lahko odpravi s kirurškim liftingom obraza in vratu, vendar mnogi na invazivno lepotno operacijo še niso pripravljeni. 

Terapiji FaceTite in NeckTite sta najintenzivnejši terapiji namenjeni nekirurškemu dvigu spodnjega dela obraza, podbradka in vratu. Gre za minimalno invaziven način, s katerim dosežemo vidno pomladitev, učvrstitev ter dvig tkiv obraza in/ali vratu, hkrati pa tudi odstranitev morebitne odvečne maščobe podbradka.

Play Video
Trajanje posega

1-2 uri

Trajanje učinka

Več let

Število ponovitev

Enkratni poseg

Cena

2500 €

Kaj morate vedeti o postopku?

Primerni kandidati so osebe, ki: 

  • opažajo upad tonusa in odvečno kožo spodnjega dela obraza in vratu;  
  • imajo odvečno maščobo v predelu podbradka, spodnje čeljusti ( t.i. »hrčki«); 
  • niso noseče ali dojijo; 
  • nimajo srčnega spodbujevalnika; 
  • nimajo aktivne okužbe na koži na tretiranem področju ali znanega nenormalnega celjenja ran. 

Vsaj teden dni pred postopkom je potrebno prekiniti terapijo z antikoagulanti, Aspirinom (če je to z zdravstvenega vidika mogoče), jemanjem vitaminov C in E, uživanjem česna in sredstev, ki povečajo nagnjenost h krvavitvam. 

Poseg poteka v lokalni anesteziji.  

 

V prvi fazi natančno zarišemo področja, ne katerih bomo izvajali radiofrekvenco in opravimo tumescentno infiltracijo področja. Ta omogoča neboleč nadaljnji postopek, hkrati pa tudi boljše segrevanje tkiv in posledično večji efekt. Glede na posameznikova tkiva, njihovo ohlapnost in prisotnost maščevja določimo celotno energijo in temperaturo, na katero bomo segreli tkiva. To je ključno za kasnejše zatezanje.  

 

Če je v predelu spodnje čeljusti (hrčki) ali podbradka prisotna maščoba, med postopkom izvedemo tudi liposukcijo in maščobo neposredno odstranimo.  

 

Postopek zaključimo s terapijo Morpheus8, kjer s kombinacijo iglic in radiofrekvence dosežemo še dodatno izboljšanje tonusa kože. Obraz ob koncu povijemo ali nanj namestimo obrazno masko. 

Če je potrebno, zdravnik predpiše antibiotično mazilo za vbodne točke. Bolečine lahko lajšate z analgetiki.  

 

Na obrazu morate obvezno imeti kompresijski povoj – prve štiri dni 24 ur na dan in nato še 3 tedne ponoči. Po postopku se bodo na obrazu pojavile modrice in otekline, ki večinoma izginejo do odstranitve obraznega povoja. Izjemoma so lahko prisotne tudi več tednov (1-3 tedne).  

 

Na predelu obraza, kjer je bil izveden postopek, se lahko pojavi občutek mravljinčenja, srbečice in občutljivosti do 4 mesece po posegu.  

S terapijama FaceTite/NeckTite dosežemo vidno pomladitev, učvrstitev ter dvig tkiv obraza in/ali vratu, hkrati pa tudi odstranitev morebitne odvečne maščobe podbradka in spodnje čeljusti.

Dodatna pogosta vprašanja

Med samim postopkom in po njem se lahko pojavita nelagodje in bolečina. Možen je pojav modric in oteklin, ki običajno samodejno izginejo v nekaj dneh, redko tednih.  

 

Redko, vendar možno lahko pride do manjših opeklin kože. O možnih zapletih se boste podrobneje pogovorili z dr. Suvorov ob osebnem pregledu. 

Prvi učinek je viden že takoj po posegu, končni rezultat pa 3 -6 mesecev po postopku. 

Da, učinek je trajen. Ker pa se staranje tkiv in kože spodnjega dela obraza nadaljuje, se lahko postopek čez čas, po potrebi, ponovi.

Imate vprašanje ali se želite naročiti na posvet?