Sculptra biostimulator kolagena

Sculptra biostimulator kolagena

Lepa koža je simbol lepote, skrbi zase, nenazadnje tudi vitalnosti, s staranjem pa jo je vse težje ohranjati. Proizvodnja kolagena, ki skrbi za njeno čvrstost, se upočasni, koža pa nima več takšne prožnosti in polnosti kot v preteklosti.

Sculptra je terapija, ki za pomlajevanje s stimulacijo proizvodnje kolagena izkorišča naravne procese vaše kože. Preparat vsebuje poli-L-laktično kislino, ki obnovi in okrepi mladostno strukturo kože, povrne izgubljen volumen, poskrbi za čvrstejšo in bolj napeto kožo ter lifting učinek. Poli-L-laktična kislina se za različne medicinske namene uporablja že od leta 1960, zato je dobro raziskana in izjemno varna.

Trajanje postopka

do 45 minut

Trajanje učinka

24 mesecev

Odsotnost iz službe

0 dni

Cena

600 €

Kaj morate vedeti o postopku?

Sculptra biostimulator je primeren za vas, če si želite subtilnega in postopnega izboljšanja volumna, čvrstosti, elastičnosti in teksture kože. Posledica izboljšane kvalitete kože je opazen lifting učinek, zmanjšanje gub na licih in zmanjšanje nazolabialnih ter marionetnih gub.

Sculptra biostimulator je primeren za vas, če si želite subtilnega in postopnega izboljšanja volumna, čvrstosti, elastičnosti in teksture kože. Posledica izboljšane kvalitete kože je opazen lifting učinek, zmanjšanje gub na licih in zmanjšanje nazolabialnih ter marionetnih gub.

Če je iz zdravstvenega vidika varno, priporočamo, da prekinete z uživanjem zdravil, ki redčijo kri (npr. Aspirin), saj povečajo možnost nastanka podplutb. Pred posegom se o tem posvetujte s svojim osebnim zdravnikom.

 

Iz enakega razloga se je priporočljivo izogibati tudi drugim protibolečinskim zdravilom (Naklofen, Nalgesin, Ibuprofen ipd.).  

 

Dva dni pred postopkom odsvetujemo pitje alkohola, uživanje česna, vitaminov C in E ter prehranskih dodatkov kot so Ginseng, Ginko biloba in drugih, ki pospešujejo prekrvavitev ter s tem povečajo verjetnost nastanka oteklin in podplutb. 

Sculptra terapija je prilagojena vsakemu posamezniku. Običajno zahteva 3-5 ponovitev, ki jih izvedemo v nekaj mesecih. Zdravnik preparat s kanilo injicira v kožo in podkožje. Po koncu terapije zdravnik preparat vmasira v tkiva, kjer želi doseči stimulacijo tvorbe kolagena.

 

Natančno število terapij in količina potrebnega preparata sta odvisna od vaše edinstvene anatomije in estetskih ciljev. Ob prvem posvetu boste z zdravnikom načrtovali število in časovno razporeditev vaših terapij. Pred injiciranjem zdravnik natančno določi tudi mesto aplikacije, ki zagotavlja najučinkovitejši lifting. Mesto injiciranja je običajno na stranskem delu obraza.

Odkrijte kožo, ki izgleda tako mladostno, kot se počutite.

Dodatna pogosta vprašanja

Na mestu vboda se lahko pojavijo majhne pike, včasih tudi podplutbe, ki jih, ko se vbodna mesta zacelijo, lahko prekrijete z običajnimi ličili. V službo ali k vsakdanjim opravilom se lahko vrnete takoj po posegu.

 

Po terapiji priporočamo, da se:

  • 6 ur ne dotikate obraza in ne nanašate ličil (o ličenju neposredno po postopku se posvetujte z zdravnikom);
  • 2-3 dni ne izpostavljate soncu, se izogibate savni in ekstremno nizkim temperaturam;
  • 2 dneva po postopku izogibate pitju alkohola, saj ta dodatno prispeva k nastanku oteklin in podplutb;
  • 2 dneva izogibate športnim aktivnostim.

 

Okrevanje traja približno en dan. V službo se boste lahko odpravili že dan po posegu, druženje ob večerji pa je možno že isti dan.

 

Po posegu boste prejeli navodila za masažo, ki jih je za pravilno razporeditev preparata in dosego optimalnih rezultatov potrebno strogo upoštevati.

Po posegu je lahko začasno vidna rahla pordelost, lahko sta prisotna tudi pekoč občutek ali oteklina. Včasih nastane podplutba, ki navadno izgine po nekaj dneh. Vsi neželeni učinki so kratkotrajne narave in jih lahko prekrijemo z običajnim ličenjem.

 

O ostalih možnih neželenih učinkih, ki so izjemno redki, se boste pogovorili z zdravnikom ob pregledu pred aplikacijo.

Rezultati Sculptra biostimulatorja so posledica naravne tvorbe kolagena, zato niso vidni takoj po injiciranju. Prve rezultate boste opazili tri do štiri mesece po prvi terapiji, izboljševali pa se bodo še šest mesecev po zadnji terapiji. 

Rezultati Sculptre® trajajo dlje od običajnih dermalnih polnil na osnovi hialuronske kisline, saj so rezultat tvorbe kolagena. Rezultati so lahko vidni dve leti ali več. Sčasoma se bo količina kolagena zopet zmanjšala, zato boste za dolgoročno ohranjanje rezultata potrebovali občasne vzdrževalne terapije.

Imate vprašanje ali se želite naročiti na posvet?